Műfogsor - Fogcentrum Kőbánya

Műfogsor

Természetes hatású megoldások teljes vagy részleges foghiányra

Minden fog hiányzik?

Teljes foghiány esetén a legköltséghatékonyabb megoldás a műfogsor, más néven protézis. A protézis egy műanyag alaplemezből és a rajta elhelyezkedő műanyag fogakból áll. A korszerű anyagoknak és technológiáknak köszönhetően a mai műfogsorok természetes hatásúak, élethűek és jól illeszkednek. A páciens visszakapja rágóképességét, ami egészségügyi szempontból rendkívül fontos az emésztés megfelelő működéséhez. A foghiány miatt az arc beesik, a műfogsor viselésével az arc is visszakapja formáját, teltebb lesz és kisimul.

A beszédképzéshez elengedhetetlen a fogak megléte. A műfogsorral a hangképzési problémák is megszűnnek.

Néhány fog maradt meg?

Részleges foghiány esetén részleges fogsort vagy kombinált megoldást alkalmazunk. Részleges fogsornál az alaplemez fémből készül és ezen van rajta a műanyag „műíny” a fogakkal. Ez a kivehető pótlás kapcsokkal rögzül a meglévő fogakhoz.

Esztétikusabb megoldás a rejtett elhorgonyzású kombinált munka, ahol egyszerre készül a meglévő fogakra korona, híd és a foghiány részre a fémlemezes műfogsor. Ebben az esetben a rögzített rész (korona) és a kivehető rész (műfogsor) rejtett patenttal kapcsolódik egymáshoz. Ez úgy van kialakítva, hogy nem lehet látni, viszont könnyen eltávolíthatóvá teszi a műfogsort.

Műfogsor implantátumra

Teljes foghiány esetén van lehetőség implantátum beültetésével rögzíteni a kivehető műfogsort. Ilyenkor a protézis egy speciális patenttal kapcsolódik a beültetett implantátumhoz, így adva stabilitást a műfogsornak, ami ezáltal nem mozdul el.

Bármelyik megoldásra is kerüljön sor, a mai modern anyagú műfogsorok lehetővé teszik, hogy a protézis huzamosabb ideig a szájban maradjon. Ezeket a fogpótlásokat már éjszakára sem kell kivenni, csak a tisztítás idejére.

Melyik lenne az ideális?

Jelentkezzen be rendelőnkbe egy ingyenes állapotfelmérésre, ahol részletesen elmondjuk, Önnek melyik megoldást ajánljuk. A vizsgálat és tájékoztatás ingyenes és kötelezettségmentes.

Foglaljon időpontot!

Kérjen visszahívást!