Gyökérkezelés, fogfájás megszüntetése, gyulladt fog gyógyítása

Gyökérkezelés, Fogfájás megszüntetése

Esély a fogak megtartására fogfájás, foggyulladás esetén is

Pontosan mi is az a gyökérkezelés?

A gyökérkezelés az egyik leggyakrabban alkalmazott fogmegtartó kezelés. Ezzel az eljárással úgy meg lehet tartani a fogat, hogy a funkciója is visszaáll. Gyökérkezelésre akkor van szükség, amikor a fog belsejében lévő fogbél megfertőződik baktériumokkal, begyullad illetve amikor a fog elhal. Ilyen esetben legtöbbször fogfájást tapasztalunk.

Mi okozhatja ezeket a problémákat és a fogfájást?

A fogfájást okozhatja a fog sérülése vagy megrepedése. Okozhatja külső hő- vagy kémiai hatás. De talán a leggyakrabban egy nem kezelt fogszuvasodás. Ez annyira kiterjedhet, hogy eléri a fog lágy szöveteit, a fogbelet, ahová a külső környezetből a baktériumok beszivárognak. A fertőzött területen elkezd kialakulni a foggyulladás. Ez akár évekig is eltarthat, aminek következtében elhal a fog.

Hogyan jelentkezik a probléma?

Amikor rövid időn belül alakul ki, igen heveny fogfájást is tud okozni. Ilyenkor sokan megpróbálkozunk a házi gyógymódokkal, remélve, hogy az megoldást nyújt panaszunkra. Ez persze hozhat átmenetileg enyhülést a fogfájásra, de magát az okot nem szünteti meg, és így az előbb-utóbb visszatér.

Hogyan történik a gyökérkezelés?

Gyökérkezelés során a fogorvos eltávolítja a fertőzött és gyulladt szöveteket és a gyökércsúcsig kitisztítja a fogat. Miután megszűntek a panaszok, gyökértömés kerül a gyökércsatornába és utána fogtöméssel, ragasztott töméssel vagy koronával van lezárva a fog.

Természetesen a gyökérkezelés érzéstelenítésben történik, így ez a fogmegtartó kezelés is fájdalommentes.

Megmenthető a fog?

A mai modern gyökérkezelési módszerekkel egyre nagyobb eséllyel lehet a fogakat megmenteni. Hosszabb távon tudjuk megtartani fogazatunk esztétikáját és funkcióját. Azt javasoljuk, hogy panasz esetén mindenképpen keresse fel rendelőnket és előzze meg a nagyobb problémát.

Foglaljon időpontot!

Kérjen visszahívást!