Fogtömés - Fogcentrum Kőbánya

Fogtömés

Szuvas fog gyógyítása

Mi az a szuvas fog? Hogyan alakul ki?

A lyukas fog kialakulása hosszadalmas folyamat. A szájüregben lévő baktériumok szénhidrátokkal táplálkoznak. A folyamat során sav termelődik, ami a fogzománcból kivonja az ásványi anyagokat és a fog elkezd kilyukadni. Kezelés hiányában a lyuk megnövekedik és kiterjed a fog belseje felé is.

Kezdeti szakaszban a szuvasodás megállítható és visszafordítható. Később azonban a megoldás a fogtömés. A fogorvos a szuvas részeket eltávolítja a fogból és tömőanyaggal pótolja ki a hiányzó részeket.

Milyen tömőanyagokat használunk?

Cement

Nagyon jól lezárja a fogat, kémiai kötéssel rögzül a foghoz. Fluoridot ad le a fogba, ezzel akadályozza az újbóli szuvasodást. Önmagában ritkábban alkalmazzuk, mert kopásállósága gyengébb, mint a kompozit anyagé.

Kompozit

Fogszínű tömés, ami szintén kémiailag kötődik a foghoz. A puha tömőanyag UV lámpa segítségével keményedik meg. Tartós és esztétikus megoldás.

Betét (inlay/onlay):

Nagyobb kiterjedésű szuvasság esetén alkalmazunk úgynevezett ragasztott tömést. A fogorvosi előkészítés után a fogtechnikus készíti el a tömést gradia anyagból, ami ezután a rendelőben kerül beragasztásra.

Hogyan állapítható meg a fogszuvasodás?

Tapasztalt szem és megfelelő eszköz szükséges hozzá. Fogorvosaink pillanatok alatt észreveszik a problémát, miközben átvizsgálják a fogak felszínét. Természetesen ez egy teljesen fájdalommentes és ingyenes vizsgálat, amely során a megoldásra is kap választ.

Vigyázat!

A nem kezelt szuvasság előbb-utóbb annyira kiterjed, hogy fogtöméssel már nem lehet kezelni. Érdemes tehát a megjelenésekor minél hamarabb megállítani a romlást.

Nálunk ingyenes állapotfelmérés keretein belül tisztába kerülhet fogai állapotával. Kérjen időpontot az alábbi gombokra kattintva, vagy hívja rendelőnket a 06-1-709-1900 vagy 06-70-420-5691 telefonszámokon.

Foglaljon időpontot!

Kérjen visszahívást!