Fogszabályozás, fogszabályzó, felnőtt és gyermek fogszabályozás

Fogszabályozás

Sorba állítjuk fogait

Mire jó a fogszabályozás és kinek van szüksége fogszabályzó készülékre?

Rendezett és szabályos fogsort mindannyian szeretnénk. De mi tévők legyünk, ha kuszák a fogaink?

A megoldás a fogszabályozás, amely során a rossz helyen vagy helyzetben lévő fogakat, fogszabályzó készülék segítségével, a megfelelő pozícióba mozgatjuk.

A fogszabályozás emellett a további száj- és fogbetegségek megelőzését is szolgálja. A szabályos sorban álló fogazatnál a terhelés kiegyenlítődik, ami segít megelőzi a csonthártya gyulladását vagy a fogágybetegséget. A torlódott fogak között megrekedő ételmaradék fogszuvasodáshoz vezethet, de egy szabályos fogsort tökéletesen lehet tisztítani.

Fogszabályzó készülékre azoknak van szüksége, akiket zavar, hogy nem olyan a fogsora, amilyennek szeretné vagy a későbbi fogbetegségeket szeretné megelőzni. Egy szabályos fogazattal sokkal bátrabb fellépésünk, mosolyunk életerőt és egészséget sugároz.

Fogszabályozás gyermekkorban

Érdemes már akkor elkezdeni a fogszabályozást, amikor megjelennek a maradó fogak. Ekkor még elegendő a kivehető fogszabályzó készülék használata, amivel segítünk a megfelelő állásba terelni a fogakat. Így 7-8 éves korban, amikor elkezdődik a fogváltás, célszerű egy állapotfelmérésre ellátogatni a fogszabályozó orvoshoz, aki elmondja szüksége van-e fogszabályzó készülék használatára. Az állcsontnövekedés nagyjából a gyermek 12-13 éves koráig zajlik le. Ekkor mindenképpen javaslunk felkeresni fogszabályzó rendelést. Ekkor kisebb eltéréseket még lehet kivehető fogszabályzóval kezelni, a nagyobbakat rögzített készülékkel. Ráadásul a fogszabályozó készülék viselése egyre divatosabb is a fiatalok körében.

Fogszabályozás felnőtt korban

Egyre több felnőtt páciensünk igényli, hogy szeretnének szabályos, rendezett fogakat. A technika fejlődésével pedig már lehetőség van felnőtt korban is a fogszabályozásra. SŐT! Szinte már divattá vált. A fogszabályzó készülék pedig azt sugallja viselőjéről, hogy az illető lépéseket tesz az egészségéért és ápoltságáért. A fogszabályozó szakorvosok kezében egyre több olyan eszköz van, amelyek segít javítani a fogsor esztétikáján felnőtteknél is. Fogászatunkon modern fogszabályzási eszközökkel dolgozunk. A legnépszerűbb rögzített fogszabályzó készülékkel rövidebb idő alatt tudunk elérni látványos eredményt. Az úgynevezett önligírozó rendszerrel finom mozgásokkal húzzuk helyére a rossz helyen vagy helyzetben álló fogakat. A rögzített fogszabályozási időszak végén pedig pácienseink egy olyan, akár láthatatlan eszközt kapnak, amellyel biztosítható, hogy a fogak később sem mozduljanak el.

Hogyan történik a fogszabályozás?

Konzultáció és tervezés során egyénre szabott fogszabályozási tematikát állítunk fel. A várhatóan legjobb eredményt hozó fogszabályzó készüléket ajánljuk pácienseinknek. A fogszabályozás időtartama 1,5 – 2 év. Természetesen ez egyénenként eltérhet. Függ attól, hogy a fogazat mennyire gyorsan reagál a fogszabályzó készülék beállításaira. A fogszabályzó átadása után kb. havonta történik az ellenőrzés és a beállítás módosítása. A kívánt eredmény eléréséhez természetesen szükség van pácienseink aktív részvételére is, hiszen ez egy közös munka lesz.

A fogszabályozás célja, hogy Önnek szép, szabályos fogazata legyen.

Büszke legyen fogsorára és azt nyugodtan meg is tudja mutatni. Hatalmas önbizalmat ad, amikor a fogszabályozás végére rendkívül esztétikus és rendezett lesz a mosolya. Mi a szakértelmünket adjuk ahhoz, hogy ez Önnek megvalósuljon. Várjuk szeretettel rendelőnkbe egy díjmentes fogszabályzási konzultációra. Kérjen időpontot az alábbi gombokra kattintva vagy hívja rendelőnket a 06-1-709-1900 vagy 06-70-4205691 telefonszámokon.

Foglaljon időpontot fogszabályozásra!

Kérjen visszahívást!