Fogkő-eltávolítás - Fogcentrum Kőbánya

Fogkő-eltávolítás

Gyengéd, hatékony és fájdalommentes professzionális fogtisztítás

Mi az a fogkő?

A fogmosás mindennapi életünk része. Ilyenkor az a cél, hogy fogainkról a lepedéket maradéktalanul eltávolítsuk.

Ha nem megfelelő a fogmosási technikánk, akkor lepedék marad a fogfelszínen. Ez, a más néven plakknak hívott réteg a fogon egy idő után megkeményedik és fogkővé alakul. A fogkő baktériumokat tartalmaz, amely a fogágybetegség kialakulásáért és a rossz leheletért is felel. A fogkő olyan erősen tapad a foghoz, hogy fogkefével már nem lehet eltávolítani.

Ilyenkor jön szóba az ultrahangos fogkő-eltávolítás.

Hogyan történik az eltávolítása?

Az úgynevezett ultrahangos depuráló készülék finom rezgésével leválasztja a fogkövet a fog felszínéről. Mindezt úgy, hogy a fogzománcot nem sérti meg. A kezelés végén végzett polírozás pedig sima felületet hagy maga után. Tiszta és egészséges lesz a fogazat.

Mi történik, ha nem foglalkozom vele?

Előfordul, hogy a fogkövesség kiterjed mélyen a fogíny alatti részekre is. Ez elsősorban fogágybetegség vagy ínygyulladás esetében alakul ki. Ilyenkor a foggyökér és az íny között tasak alakul ki, ahová betelepülnek a baktériumok, gyulladást okozva a szövetekben és a fogkő is felhalmozódik itt.

A megoldás a kürettálás, amely során a szakorvos eltávolítja a gyulladt szöveteket és a fogkövet. Ez a beavatkozás segít hatékonyan megelőzni a csont- és fogínysorvadást és a fogak elvesztését.

Miért jó a fogkő eltávolítása?

A fogkő-eltávolítást érdemes rendszeresen elvégeztetni. Amellett, hogy az egészséges fogágyban fogaink stabilabban ülhetnek, esztétikailag is sokkal egészségesebbnek néz ki a fogazat. A fogkő-eltávolítás csak előnyökkel jár. Megéri.

Foglaljon időpontot!

Kérjen visszahívást!