Foghúzás - Fogcentrum Kőbánya

Foghúzás, fogeltávolítás

Foghúzás teljes érzéstelenítésben

Foghúzás mindenképpen?

Fogászati kezelések során az elsődleges cél a fogak megmentése. A mai fogászati technikáknak köszönhetően olyan fogakat is meg lehet tartani, amelyek régebben foghúzást igényeltek. Előfordulnak azonban olyan esetek, amikor a fogat nem lehet vagy nem érdemes megmenteni. Ilyenkor a foghúzás a megoldás.

Milyen esetekben szükséges a foghúzás?

- Nem kezelt, kiterjedt fogszuvasodás vagy sérülés esetében, amikor olyan mértékű a fog anyagának vesztesége, hogy nem lehet helyreállítani más kezelésekkel

- Előrehaladott fogágybetegség esetében, amikor a fogak már nem stabilak a fogágyban és mozognak.

- A fog gyulladása vagy állandósult fogfájdalom esetében, amikor nem segítenek az egyéb fogmegtartó kezelések pl. gyökérkezelés, gyökércsúcs rezekció

- Elő nem tört (impaktált) fogak esetében pl. bölcsességfog, amennyiben problémát okoznak

Fájdalommentes a foghúzás?

Igen. A mai modern érzéstelenítő készítményekkel teljesen el lehet érzésteleníteni a foghúzás területét. Amennyiben heveny gyulladásban van a problémás fog körüli szövet, először érdemes gyógyszeresen megszüntetni a gyulladást, hogy az érzéstelenítő megfelelően tudja kifejteni hatását.

Bölcsességfog húzás

Sokunk számára okoz problémát a bölcsességfog. Vagy azért mert előretört a fogíny alól vagy azért mert nem. A bölcsességfog eltávolítása talán az egyik leggyakrabban előforduló foghúzás. Ennek az oka, az hogy számos esetben megelőzés céljából történik a bölcsességfog húzás. Sokszor az elő nem törő bölcsességfog az egész fogsort a középvonal felé tolja, így torlódást idéz elő. Ez esztétikailag sem szép, de emellett a bölcsességfog kárt tehet a többi fogban is. Ilyen esetekben illetve fogszabályozás céljából is történhet a bölcsességfog eltávolítása. Amennyiben csak részlegesen tört elő a fog, ott heveny gyulladást is tud okozni az íny és fog között kialakuló tasak, amiben megtelepszenek a kórokozók és az ételmaradék. Ilyenkor is a bölcsességfog eltávolítás a megoldás. A bölcsességfog húzása is fájdalommentesen történik, szükség esetén szájsebészeti úton.

Érdemes megelőzni a nagyobb fogászati problémákat és beavatkozásokat.

Ebben segít az ingyenes állapotfelmérés, ahol a még nem jelentkezett problémákat is fel lehet tárni és meg lehet tenni a szükséges lépéseket a megelőzés céljából. Jelentkezzen be hozzánk elérhetőségeinken!

Foglaljon időpontot!

Kérjen visszahívást!