Fogfehérítés - Fogcentrum Kőbánya

Fogfehérítés

Látványosan fehérebb fogak

Fehérebb fogak, sárgásabb fogak. Mitől függ?

Fogaink színárnyalata több tényezőtől függ és egyénileg eltérnek. Alapvetően genetikai okok húzódnak meg mögötte. Például egy vastagabb zománcréteg mögül kevésbé tűnik át a sárgás dentin réteg. A kor előrehaladtával is sötétülnek a fogak a vékonyodó zománcréteg miatt. Ezen kívül befolyásolhatja a magzati korban illetve gyermekkorban kapott gyógyszerek. Egy elhalt fog is idővel elkezdhet beszürkülni.

Mit tegyünk?

A mindennapi fogápolásban is sokat tehetünk fogaink fehérségéért. A fogkő és lepedék színe sárgás. Ezért egy ápolt és tiszta fogazat sokkal fehérebb hatást kelt. Fogunk felszíne porózus, így az erős színanyag tartalmú ételek pl. kávé, tea, vörösbor ezekben a pórusokban megülnek és szintén elszínezhetik a fogainkat.

Fogfehérítés

Amennyiben az alapvető fogtisztítási módszerekkel nem éri el azt a hatást, amit szeretne, lehetősége van a fogak fehérítésére, amivel a fogazat 2-4 árnyalattal is világosabb lehet. A fogfehérítő anyag csak a természetes fogakon fejti ki hatását, így meglévő koronák színén nem változtat. Erősebben elszíneződött, gyökérkezelt fognál lehetőség van a fog belső és erőteljesebb fehérítésére. Fogfehérítés előtt szükség van a fogak professzionális tisztítására. Ezután a fogakról lenyomat készül és a fogtechnikus egy egyedi fogfehérítő sínt készít a páciensnek. Ebbe a sínbe kerül bele a fogfehérítő anyag, amit 10-15 napon keresztül, naponta, meghatározott ideig kell alkalmazni a fogakra felhelyezve. Ez az otthoni fogfehérítő módszer kíméletesebben fejti ki, hatását, mint a rendelői fehérítés.

Fogfehérítéséhez is válassza rendelőnket.

Egy ingyenes állapotfelmérésen tájékoztatjuk a részletekről és a várható eredményről.

Foglaljon időpontot!

Kérjen visszahívást!