Cirkon korona, cirkon korona ár 55000 Ft/tag, fogpótlások

Cirkon korona, cirkónium fogpótlás

Élethű és antiallergén fogpótlás, esztétikus fogkorona

Mi is az a cirkon?

A kutatások a fogászatban is folyamatosan jelen vannak. Ennek eredményeként derült fény a cirkon-oxid kedvező tulajdonságaira.
A cirkon-dioxid egy olyan kerámia, ami lehetőséget ad arra, hogy teljesen természetes, élethű fogkoronák és akár kiterjedtebb kerámiahidak is készüljenek belőle. A cirkon koronának olyan a fényáteresztő képessége, mint a természetes fogé, így annyira élethű fogakat kapunk, amiről nem lehet megmondani, hogy pótlás. Ezen kívül biokompatibilis, így az emberi szervezetben nem idegen anyagként van jelen és nem okoz allergiát. További előnye, hogy rendkívül tartós és erős a cirkon korona váza, ezért viselőjének hosszú távú megoldást nyújthat.

Mitől élethű a cirkon korona?

A cirkon korona egy fogszínű cirkon vázból és a rá égetett speciális kerámia anyagból áll. Mivel nincs benne fém és az anyagnak kiváló a fényáteresztő tulajdonsága, a szájban olyan hatást vált ki, mint a saját fogunk. A fogtechnikus ráadásul olyan formát és színt alakít ki a kerámiából, amilyen a többi fog. Emiatt egy fogsorban nem lehet megmondani melyik a korona és melyik a saját fogunk.

Hogyan készül?

A csiszolással előkészített fogakról lenyomat készül, amit egy lézerszkenner letapogat. Az így kapott digitális mintára számítógéppel, 3D-s tervezéssel vannak kialakítva a cirkon vázak. Ezután egy számítógép által vezérelt frézgép kifaragja a cirkon tömbből a vázakat, ami később a szinterező kályhában kapja meg a megfelelő szilárdságát. Ezek a CAD/CAM technológiával készült vázak további előnyei, hogy nagyon pontos széli záródást és illeszkedést nyújtanak. Az elkészült cirkon vázra a fogtechnikus építi fel a speciális kerámia anyagot, kialakítja a teljesen egyedi formákat és a megfelelő színeket. Mindezek hozzájárulnak az élethű cirkon koronák elkészítéséhez.

Összefoglalva a cirkon fogpótlás előnyeit:

  • antiallergén, nem alakul ki fémallergia
  • fényáteresztő tulajdonsága miatt teljesen élethű koronák készíthetők belőle
  • nincs fémes íz a szájban
  • nem vezeti a hőt, így nem lesznek érzékenyek a fogak hidegre-melegre
  • számítógéppel, CAD/CAM technológiával készül
  • a korona szélén nem jelenik megy szürke csík az ínynél, hiszen fémmentes
  • erős és tartós
  • implantátumokra is készíthető belőle korona vagy híd

Nincs kötelezettsége

Rendelőnkben ezzel a technológiával készítjük a cirkon koronákat. Ha szeretne ilyen természetesnek tűnő fogpótlást, jöjjön el hozzánk és minden részletet megbeszélünk egy ingyenes állapotfelmérés során.

Ne várjon tovább, kérjen időpontot az alábbi gombokra kattintva, vagy hívja rendelőnket a 06-1-709-1900 vagy 06-70-420-5691 telefonszámokon.

Foglaljon időpontot!

Kérjen visszahívást!